-
1 Gazi Osman Paşa hangi köylüdür?
-
Zodu
-
Bedirkale
-
Kat
-
Ohtap
Doğru!Yanlış!Gazi Osman Paşa burada doğduğu için köyün yeni adı Gaziosmanpaşa'dır.
-
-
2 Anadolu da Türklerin ilk inşa ettiği caminin adı?
-
Ali Paşa Camii
-
Garipler Camii
-
Alaca Mescit
-
Behzat Camii
Doğru!Yanlış!1080-1090 Yılları arasında Danişmend Hükümdarı Tarafından yaptırılmıştır. Anadoluda Türkler tarafından inşa edilmiş en eski camiidir.
-
-
3 Danışmetliler’e başkanetlik yapmış ilçemiz neresidir?
-
Erbaa
-
Niksar
-
Zile
-
Sulusaray
Doğru!Yanlış!Danişmendli Beyliği'nin kurucusu Melik Danişmend Gümüştekin Ahmet Gazi tarafından fethedilen ve başkent seçilen Niksar, bu dönemde ilim ve kültür merkezine dönüşmüştür.
-
-
4 Köroğlu Tokat’ta nerede yaşamıştır?
-
Kazova
-
Başçiftlik
-
Çamlıbel
-
Topçam
Doğru!Yanlış! -
-
5 Kont Dracula Tokat’ta nerede esir tutulmuştur?
Doğru!Yanlış!1400’lü yılların başında Eflak Beyliği prensi Kont Dracula Tokat Kalesinde esir tutulmuştur.
-
6 Tokat Spor’un kuruluş yılı?
-
1967
-
1968
-
1969
-
1970
Doğru!Yanlış!26 Haziran 1969 tarihinde Tokat'ta kurulan Tokatspor'un ilk kulüp başkanlığını Dr. Zeki Akengin ve ilk profesyonel takım teknik direktörlüğünü de Macit Gürdal üstlenmiştir. Tokatspor, Türkiye'nin hiç kulüp adını değiştirmeden aralıksız tüm sezonlarda TFF'nin profesyonel liglerinde mücadele etmiş ender futbol kulüplerindendir.
-
-
7 Prens Charles Tokat’ta nereyi ziyaret etmiştir
-
Sebastapolis (Sulusaray)
-
Komana (Gümenek)
-
Yağıbasan Medresesi (Niksar)
-
Horoz Tepe (Erbaa)
Doğru!Yanlış!1990'lı yıllarda Tokat'a gizlice gelerek Antik Kent Sebastapolis'teki kazıların başlamasına sebep olmuştur.
-
-
8 Roma İmparatoru Jul Sezar’ın dünyaca ünlü sözü Veni-Vidi-Vici’yi (geldim-gördüm-yendim) nerede söylemiş ve taş’a yazıp gitmiştir.
-
Niksar
-
Erbaa
-
Zile
-
Pazar
Doğru!Yanlış!Roma İmparatoru Jül Sezar'ın Pontus Kralı II. Pharnake karşı zafer kazanarak, dünyaca ünlü 'Veni, vidi, vici' (Geldim, gördüm, yendim) sözünü söylediği yer Zile'dir.
-
Tokat’ı ne kadar biliyorsun?
Oluşturulduğu yer-
Test sonucuGol attın.Doğru!
-
Test sonucu
Sasuh!
Gol attın.Git biraz Tohadımızı öğren.
-
Test sonucu
Tohadımız Eyce
Gol attın.Ama sen pek eyce değilsin. Biraz daha çalışman öğrenmen lazım.
-
Test sonucu
Yoh Heeri!
Gol attın.Yarın gel Tokat Kültür Turizm Müdürü olarak işe başla!